יש מי שלא מאמין אבל יש רגשות אשם, רגשות כעס על הדחיינות הזו. רגשות אלו קיימים, אבל מה לעשות שהמוטיבציה הפנימית מאוד מאוד מאוד נמוכה עד שמרגיש שבכלל אין מוטיבציה?
מאוד פשוט! לעשות משהו שמרגיש טוב או מהנה.
ילדים עם הפרעות קשב וריכוז צריכים ללמוד לנצל את המשמעות, החשיבות או השווי של המשימה העומדת על הפרק לטובתם – לחוויית המסוגלות!
מזמינה אתכם לנסות את ארבעת הדרכים לייצר מוטיבציה אצל ילדכם. נכון, זה לא אומר שזה יעבוד מיד, אבל, מה שחשוב זו ההתמדה, ללמוד להתמודד כדי לייצר מוטיבציה פנימית.
1. חוגגים הצלחות קטנות! כאשר הילד נמצא בדאון, חוסר עניין, חשק, מצב רוח – כנראה שהמוטיבציה שלא בשיאה ברגעים אלו. למדו את ילדכם לעשות משהו שכייף לו, שיוצא לו מעשייה זו משהו. רצוי שזה יהיה כמה דק' ביום כמה פעמים. זה יטעין את הסוללה. זה יכול להיות תרגילי ספורט, לשמוע שיר שאוהבים ולרקוד, לעבוד בגינה, להוציא כלב לטיול....
2. תפסיקו להשתמש במילים: "צריך", "חייב", "אמור" – מילים אלו הן מסרסי מוטיבציה!
במקום חפשו את מה שמעניין בלעשות את הפעולה. מה יצא לילד אם יבצע את הפעולה. זכרו אנחנו רוצים ללמד אותו לייצר מוטיבציה פנימית והרבה תלוי באייך נעזור למוח לקשר אוטומטית דברים כך שהמוטיבציה תתעורר.
לדוגמא: סדר את החדר... אתה חלק מהבית ואת חלק מצוות הבית, ביום שישי יבואו לבקר שושוי דני ומשה שאתו אתה אוהב לשחק אבל אי אפשר בחדר לא מסודר לשחק... מה יוצא לילד?! הילד צריך ללמוד לראות את הרווח שלו כדי שהמוטיבציה תעלה.
3. אין "אני לא יכול": לכל בעיה יש פתרון – תלמדו את ילדכם להשתמש בחשיבה היצירתית שלו, לצאת מהשבלונה. כאשר הילד מחפש פתרונות הוא מייצר מוטיבציה. זה דורש תרגול אבל אל ייאוש זה בסוף נקלט ומדהים לראות איך כבר לא קשה להם.
4. שאלת השאלות הנכונות: מה מלהיב אותך או ממריץ מחדש? מה טוען את הסוללות שלך? איך תוכל לפרק את המשימה הזו לשלושה חלקים כדי שתוכל יותר בקלות לנהל אותה? איך תתגמל את עצמך כשתשלים את המשימה הזו? מתי הזמן הטוב ביותר עבורך לבצע משימה זו? איך תוכלו להפוך את המשימה הזו למהנה, מעניינת או מהנה?
המפתח להחזרת המשמעות למוטיבציה הוא להרפות מהדרך שהיא עובדת עבור כל האחרים. השתמשו בחשיבה ששלכם ושלו מחוץ לקופסה כדי להגיע לדרך מהנה, מעניינת ומתגמלת לגרום לזה לעבוד לכם!
ואני כאן בכל שאלה או הבהרה
אורן זך
מנחת ההורים שלכם באתגרי קשב וריכוז
Comments